DJ till Bröllop

Brud vid DJ-bänk

Varför DJ på bröllopsfesten?

En del väljer att hyra in utrustning och själva sätta ihop en spellista på Spotify eller liknande. För vissa kan det fungera bra men risken är att man har lika många ”DJs” som gäster. Alla vill lägga till sina låtar i spellistan eller så byter gäster låtar för att de hellre vill lyssna utifrån sin personliga musikstil.

Oavsett om ni vill ha en profesionell DJ eller bara högtalare och spela själva så hjälper vi gärna till.


Musiken på bröllop

Många olika gäster på samma plats

På bröllop är det ofta stor variationen av gäster då det finns både yngre och äldre, släktingar, vänner och familj där alla har sina egna personliga musikpreferenser.

Framgångsreceptet

För att få bra stämning gäller det att bygga musiken kring hits, låtar som de flesta känner igen oavsett musikstil. Att blanda nytt och gammalt med fokus på hits kan bli helt rätt om det görs rätt. Vi som spelar bröllop har många års erfarenhet och en stor bredd i vårt musikintresse.

Bröllopspar på dansgolv
Springade bröllopspar

Bröllopsvals

Klassisk walz eller modern ballad?

Idag väljer många en personlig ballad eller en låt som är speciell istället för klassisk walz som första dans. En del väljer till och med att hoppa över första dansen helt. Det finns inget rätt eller fel utan det viktigaste är att ni gör det som känns rätt för er.

Har ni svårt att välja låt?

Vi har samlat en del olika första dansen-låtar från olika bröllop i en Spotify-spellista. Den får ni gärna använda om ni behöver inspiration till att hitta just er favorit. Listan innehåller såväl klassiska walzer som moderna alternativ.


Ljud & Ljusteknik

Snygga installationer

Vi älskar teknik men vi vet att många inte tycker högtalare och sladdar är lika vackra som vi tycker. Därför kan vi vid behov anpassa installationen för att smälta in i omgivningen.

Miljövänlig teknik

Vi använder oss av grön teknik med moderna högtalare som har elektroniska nätdelar och ljuseffekter som bygger på LED-teknik vilket allt bidrar till minimal strömförbrukning och därigenom minskad miljöpåverkan.

Läs mer om att hyra ljud- och ljusteknik

DJ-bänk på bröllop

BröllopsdukningTross över dansgolv på bröllop

Ljussättning på bröllop

Ljusteman

Det blir allt mer populärt att arbeta med teman och olika färger på bröllop. Vi kan med hjälp av olika typer av belysning som uplights, goboprojektorer, videoprojektorer och LED-bars för att förstärka ett tema.
Kanske vill ni ha ett monogram med era namn upplyst på väggen eller en ljussättning som passar er färgsättning på dukningen? Möjligheterna med ljus är oändliga och det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna.

Miljöljus vs. Effektljus

Enkelt kan man säga att de ljuseffekter som skapar mönster eller prickar på dansgolvet kallar vi för effektljus. De ingår alltid när vi gör bröllopsspelningar. Miljöljus är den belysning som skapar atmosfären i rummet, som fast färgat ljus eller olika mönster. Man skulle kunna säga att det är bakgrundsljuset.

Rök & Haze

En Hazemaskin skapar en mycket tunn rökdimma i luften som gör att ljusstrålarna syns utan att man får ett tjockt rökmoln i lokalen på det sätt som kan uppstå i en nattklubb. Hazemaskiner kan precis som rökmaskiner utlösa brandlarm så kontrollera med er festlokal om de tillåter rök.


Så här tycker tidigare kunder

Dansgolv med ljus
Stort tack för en helt fantastisk insats på vårt bröllop! Vi är så glada och tacksamma att du fick dansgolvet att vara fullt ös hela natten/morgonen 🙂Lotta & Viktor, Göteborg
Onsala Herrgård
Superproffsiga och kanonbra att ha och göra med. Bokade Festkungen för vårt bröllop och allt fungerade perfekt. Lyhörd till våra önskemål och smidiga att arbeta med. Vi hade en kanonkväll med fyllt dansgolv. Kan varmt rekommenderas!!Sanny H, Göteborg
Rött DJ-bås
Pehr på Festkungen gjorde ett förträffligt jobb på vårt bröllop! Tillmötesgående och proffsig från första kontakten och en träffsäker DJ-spelning på den stora dagen. Åldersspannet från 18 till 85 var imponerade, bra musik, lagom volym och finurliga övergångar! Även ytterst trevligt ljusspel. Rekommenderas varmt!Janne Ydergren, Trollhättan
Riggade moving heads
Vi anlitade festkungen som DJ till vårt bröllop och vi är otroligt nöjda.
Pehr är professionell, svarar snabbt på mail och är otroligt hjälpsam med alla frågor vi hade.
På dagen gick allt super smidigt och festkungen levererade verkligen feststämning! Han körde de bästa partylåtarna som funkar för alla åldrar och vårt dansgolv stod aldrig tomt🎉
Tusen tack för fantastisk service!Emilia Andersson, Göteborg
Avskalad riggning
Trevligt och proffsigt bemötande före, under och efter bröllopet. Vi hade en kanonfest att tack Pehr för!Jamal El-Mosleh, Göteborg
Dansgolv
I was delighted with the music played at our wedding. We requested a mix of genres from well-known hits to lesser-known personal favourites, Pehr did a fantastic job. Everybody enjoyed it – definitely recommended!Bobby GJ, Gothenburg

Gör så här

  • Kontakta oss

    Kontakta oss genom formuläret nedan med era önskemål.

  • Granska vårt förslag

    Vi återkommer med ett prisförslag och ni får möjlighet att jämföra oss mot andra leverantörer i lugn och ro.

  • Avstämning

    En till två veckor innan bröllopet pratar vi ihop oss kring detaljer som tider för riggning, musik, första dansen etc.

Brud med bukett

Bilder

Dansgolv i Ulricehamn
Dukning på bröllop
Trosstorn med moving heads
Brudpar i rök
Saxofonist
Dans på Bjertorp slott

Skicka förfrågan