DJ till Bröllop

Varför DJ på bröllop

Varför DJ på bröllopsfesten?

En del väljer att hyra in utrustning och själva sätta ihop en spellista på Spotify eller liknande. Det är en lösning som kan fungera på mindre bröllop men risken är att man har lika många ”DJs” som gäster. Alla vill lägga till sina låtar i spellistan eller så byter gäster låtar för att de hellre vill lyssna utifrån sin personliga musikstil istället för att skapa god stämning på festen.

Vill man bara hyra utrustning så hjälper vi till med det också, vi kan till och med rigga upp den åt er.


Varför DJ på bröllop

Musiken på bröllop

På bröllop är det ofta stor variationen av gäster då det finns både yngre och äldre, släktingar, vänner och familj, alla med olika preferenser vad det gäller musik.

För att få bra stämning gäller det att bygga musiken kring hits, låtar som de flesta känner igen oavsett musikstil. Att blanda nytt och gammalt med fokus på hits kan bli helt rätt om det görs rätt. Vi som spelar bröllop har många års erfarenhet och en stor bredd i vårt musikintresse.

DJ är ett hantverk, ett arbete som vi som spelar är stolta över. Det finns ett enkelt sätt att testa en riktig DJ, kolla om han tar emot låtönskemål. Om svaret är nej så är risken stor att allt är förmixat vilket är som att kocken hade köpt något färdiglagat i affären och värmt upp.

Låt oss hjälpa till

Vi utgår från Göteborg, använder oss av en erfaren DJ, skräddarsyr musiken för er kväll helt efter era önskemål och använder oss av modern teknik.

Bröllopsvals

Klassisk walz eller modern ballad?

Idag väljer många en personlig ballad eller en låt som är speciell istället för klassisk walz som första dans. En del väljer till och med att hoppa över första dansen helt. Det finns inget rätt eller fel utan det viktigaste är att ni gör det som känns rätt för er.

Har ni svårt att välja låt?

Vi har samlat en del olika första dansen-låtar från olika bröllop i en Spotify-spellista. Den får ni gärna använda om ni behöver inspiration till att hitta just er favorit. Listan innehåller såväl klassiska walzer som moderna alternativ.


Varför DJ på bröllop

Ljud & Ljusteknik

Snygga installationer

Snygga installationer
Vi älskar teknik men vi vet att många inte tycker högtalare och sladdar är lika vackra som vi tycker. Därför kan vi vid behov anpassa installationen för att smälta in i omgivningen.Miljövänlig teknik
Vi använder oss av grön teknik med moderna högtalare som har elektroniska nätdelar och ljuseffekter som bygger på LED-teknik vilket allt bidrar till minimal strömförbrukning och därigenom minskad miljöpåverkan.

Läs mer om att hyra ljud- och ljusteknik

Varför DJ på bröllop

Ljussättning på bröllop

Ljusteman

Det blir allt mer populärt att arbeta med teman och olika färger på bröllop. Vi kan med hjälp av olika typer av belysning som uplights, goboprojektorer, videoprojektorer och LED-bars för att förstärka ett tema.
Kanske vill ni ha ett monogram med era namn upplyst på väggen eller en ljussättning som passar er färgsättning på dukningen? Möjligheterna med ljus är oändliga och det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna.

Miljöljus vs. Effektljus

Enkelt kan man säga att de ljuseffekter som skapar mönster eller prickar på dansgolvet kallar vi för effektljus. De ingår alltid när vi gör bröllopsspelningar. Miljöljus är den belysning som skapar atmosfären i rummet, som fast färgat ljus eller olika mönster. Man skulle kunna säga att det är bakgrundsljuset.

Rök & Haze

En Hazemaskin skapar en mycket tunn rökdimma i luften som gör att ljusstrålarna syns utan att man får ett tjockt rökmoln i lokalen på det sätt som kan uppstå i en nattklubb. Hazemaskiner kan precis som rökmaskiner utlösa brandlarm så kontrollera med er festlokal om de tillåter rök.


Varför DJ på bröllop

Hitta festlokal

Det finns många fina festlokaler i Göteborg och om vi ska välja ut en favorit så är det helt klart Nääs Fabriker, strax utanför Lerum. Där finns fina lokaler för bröllop i natursköna omgivningar vid sjön Sävelången som vi varmt kan rekommendera.

Så här tycker tidigare kunder

Dansgolv med ljus
Stort tack för en helt fantastisk insats på vårt bröllop! Vi är så glada och tacksamma att du fick dansgolvet att vara fullt ös hela natten/morgonen 🙂Lotta & Viktor, Göteborg
Onsala Herrgård
Superproffsiga och kanonbra att ha och göra med. Bokade Festkungen för vårt bröllop och allt fungerade perfekt. Lyhörd till våra önskemål och smidiga att arbeta med. Vi hade en kanonkväll med fyllt dansgolv. Kan varmt rekommenderas!!Sanny H, Göteborg
Riggad spegelboll
Pehr på Festkungen gjorde ett förträffligt jobb på vårt bröllop! Tillmötesgående och proffsig från första kontakten och en träffsäker DJ-spelning på den stora dagen. Åldersspannet från 18 till 85 var imponerade, bra musik, lagom volym och finurliga övergångar! Även ytterst trevligt ljusspel. Rekommenderas varmt!Janne Ydergren, Trollhättan
Riggade moving heads
Vi anlitade festkungen som DJ till vårt bröllop och vi är otroligt nöjda.
Pehr är professionell, svarar snabbt på mail och är otroligt hjälpsam med alla frågor vi hade.
På dagen gick allt super smidigt och festkungen levererade verkligen feststämning! Han körde de bästa partylåtarna som funkar för alla åldrar och vårt dansgolv stod aldrig tomt🎉
Tusen tack för fantastisk service!Emilia Andersson, Göteborg
Riggad spegelboll
Trevligt och proffsigt bemötande före, under och efter bröllopet. Vi hade en kanonfest att tack Pehr för!Jamal El-Mosleh, Göteborg
Riggade moving heads
I was delighted with the music played at our wedding. We requested a mix of genres from well-known hits to lesser-known personal favourites, Pehr did a fantastic job. Everybody enjoyed it – definitely recommended!Bobby GJ, Gothenburg

Gör så här

  • Kontakta oss

    Kontakta oss genom formuläret nedan med era önskemål.

  • Granska vårt förslag

    Vi återkommer med ett prisförslag och ni får möjlighet att jämföra oss mot andra leverantörer i lugn och ro.

  • Avstämning

    En till två veckor innan bröllopet pratar vi ihop oss kring detaljer som tider för riggning, musik, första dansen etc.

Brud med bukett

Bilder

Trosstorn med moving heads
Dukning på bröllop
Trosstorn med moving heads
Dukning på bröllop
Trosstorn med moving heads
Dukning på bröllop
Trosstorn med moving heads
Dukning på bröllop
Belyst presentbord
Bröllop Orust

Skicka förfrågan